Czech Version

Curriculum vitae

Kontakt

Co jsou zubní implantáty?

Přehled publikací

Dotazy

Dotazy

Dotazy


Odpověď na svůj dotaz týkající se výhradně implantologické problematiky naleznete nej-později do dvou dnů na této stránce. Dotazy z jiných stomatologických oborů prosím nezasílejte.

Jméno:
Dotaz:
Jsem robot:
Napište číslici pět:
Datum: 7.7.2016
Jméno: Jan
Dotaz: Dobrý den,<br />
mám k Vám doporučení od své zubařky, včetně snímku OPG. Je možné snímek poslat i e-mailem? Jestli byste mi na základě něho mohl sdělit, zda je třeba vytvořit kost sinus liftem? Jedná se totiž o horní šestku.<br />
Děkuji za odpověď.
Odpověď: Pošlete ho.
Datum: 3.7.2016
Jméno: Sarka
Dotaz: Dobry den pane doktore<br /><br /><br />
Prosim o sdeleni ,zda lze implantaty i v mem prioade<br /><br /><br />
Mam kompletne nyni udelany chrup celokeramicke korunky na cele dolni celisti a i nahore mimo prednich 1 a 2 ktere chybi, na 3 a 4 zatim udelany provizoria ,pro pripadny mustek z zirkon oxidove konstrukce<br /><br /><br />
Radeji bych implantaty , ale bohuzel mi bylo sdeleno , ze z nedostaku kosti nelze udajne kost v mem pripade doplnit <br /><br /><br />
Prosim o vas nazor je mozna jina varianta ? Nerada bych resila pripadna rizika -prasknuti mustku .<br /><br /><br />
Dekuji<br /><br /><br />
Odpověď: Pokud máte již zuby na můstek obroušené, nechce si můstek zhotovit. Implantáty se v tomto případě zavádějí hlavně proto, abyste si nemusela nechat brousit zuby.
Datum: 2.7.2016
Jméno: Jirka:
Dotaz: Pane doktore, děkuji za Vaši odpověď.<br /><br />
<br /><br />
Ptal jsem se proto, že jsem ještě mladý tj. 35 let , avšak mé zuby jsou v dezolátním stavu. V horním patře mám zuby velmi špatné (mám na nich z 80% korunky) a obávám se, že nevím jak dlouho ještě vydrží. dole mám zuby 1 až 3 po obou stranách dobré, v 7 vlevo menší plomba a v 8 napravo středně velká amalg. plomba a zbytek zubů mám okorunkované.<br /><br />
<br /><br />
Jde mi o to, že když bych podstoupil implantaci celé horní čelisti např v 40 a ony implantáty mi vydrželi by mi vydrželi cca 10 let (při trochu dobré vůle), tak mám obavy právě, ze stavu, až implantáty doslouží a já budu úplně bez zubů. Je možné mít celé patro osázené implantáty a na spodním patře mít své zubu a částečně snímatelnou náhradu na zubech 4,6, vlevo a 4,6,7 vpravo.<br /><br />
<br /><br />
Myslíte, že je tedy reálně možné, že když by mi odešli v horním patře implantáty a i ve spodním, že by to šlo vyřešit znovuimplantováním spodních zubů a nahoře protéza? Je takováto varianta možná? Není nějaký technický problém ve spojení těchto dvou odlišných řešení?
Odpověď: Vůbec není podstatné, zda máte korunky či ne, ale je důležité, v jakém stavu jsou kořeny pod korunkami. Asi by bylo nejlepší, kdybyste navštívil zubního lékaře a ten Vám sdělil, zda jsou zuby skutečně k likvidaci. Pokud ano, přihlaste se na 495 833 446 ke vstupnímu vyšetření. Zde zhodnotíme stav chrupu a navrhneme ošetření.
Datum: 2.7.2016
Jméno: Jirka:
Dotaz: Zdravím vás pane docente, rád bych věděl zda když se implantáty (celé horní či spodní patro) po např. 10 letech odhojí, tak jaká je pravděpodobnost, že by bylo možné znovu implantovat na obě patra?<br />
<br />
Četl jsem, že v horní čelisti v případě, že již není dostatek kosti, tak se implantují bločky kosti a po zahojení se do nich opět dají implantáty. Je to avšak reálné? Šlo by tento postup udělat, ikdyž by měl člověk v horní čelisti opravdu tenkou kost?<br />
<br />
A poslední otázka zní: Pokud člověk o implantáty příjde, tak v jakém stavu je poté kost? Jaké komplikace nastávají poté, když člověku jsou udělány protézy? Drží vůbec nebo je ten stav podobny tomu, jakoby daný člověk neměl zuby již dvacet let a protéza mu již vůbec nedrží.<br />
<br />
Omlouvám se za tak dlouhý dotaz. Ale doufám, že mi na něj odpovíte. Děkuji Jirka.
Odpověď: 1. Záleží na tom, kolik kosti se znovu vytvoří. V dolní čelisti obvykle dostatek, v horní je to horší.
2. Teoreticky by to šlo, prakticky stěží. Lebka není Lego.
3. Protéza většinou drží stejně, jako kdyby tam implantáty nebyly.
Datum: 2.7.2016
Jméno: Václav:
Dotaz: Dobrý den pane doktore, zajímalo by mě zda si vedete u Vás v HK nějakou statistiku, která by se zabývala procentuální úspěšností implantací v závislosti na čase?<br />
<br />
Dále bych se rád zeptal zda je možné, aby endononticky ošetřený zub, na který je nasazen kovový čep, který je překryt korunkou mohl vydržet déle jak 10 let (samozřejmě pči správné hygieně)?<br />
<br />
Díky za odpověď.
Odpověď: Statistiku počítáme ad hoc, tedy tehdy, když ji potřebujeme k nějaké publikaci.
Vámi popisovaný zub může vydržet více než 10 let.
Datum: 30.6.2016
Jméno: Jiří
Dotaz: Dobrý den pane doktore,měl bych dotaz,co stojí u vás<br /><br />
konzultace s vyšetřením,jedná se o mústek v pravo dole,který už asi není v pořádku?<br /><br />
Děkuji<br /><br />
Odpověď: Vstupní vyšetření před implantací stojí 1000 Kč. Asi by bylo nejlepší, kdybyste navštívil zubního lékaře, ten by stanovil, že zuby jsou skutečně k vytažení. Pokud není možná okamžitá implantace, aby zuby vytáhl a pak byste se teprve objednal, implantovat lze za 5 měsíců. Kdyby šlo o přední řezáky, vytáhneme je při implantaci.
Datum: 29.6.2016
Jméno: Linda
Dotaz: Manžel 48 let, v únoru implantáty 5,6,7 dole, bez ATB. Asi po 14 dne se nad implantátem 6 na dásni objevily váčky. Březen,duben a květen na vl.žádost kontrola u lékaře, prý normální průběh hojení.V červnu při nasazeni válečků a zjištěn rozsáhlý zánět kosti,impl.5 OK, 6 úplně volný a vyndán,impl.7 drží cca 4mm v kosti. Nasazena dvoje různá ATB. Po 14dnech na rentgenu velký úbytek kosti a ústup dásně.5 ok, 6 není 7 vyčnívá nad dásní asi 3 závity. Je nějaká naděje na zhojení a rekonstrukci? Lze 7 implantát vyndat? Nebo nechat a zkusit můstek? Jsme šokovaní a neumíme zvolit další vhodný postup. Děkuji.
Odpověď: Naděje není. Implantát 7 lze odstranit.
Datum: 28.6.2016
Jméno: Linda
Dotaz: Dobrý den, nasazují se ATB po nasazení implantátů?
Odpověď: Dávají se hodinu před implantací. U velkých výkonů se pak pokračuje, u malých ne.
Datum: 27.6.2016
Jméno: Daniel
Dotaz: Dobrý den, mohu se zubními implantáty kouřit 4 cigarety denně aniž by to na implantáty mělo jakýkoli vliv ?
Odpověď: Myslím, že ano. Jakýkoli viditelný vliv.
Datum: 27.6.2016
Jméno: Pavel T
Dotaz: Dobrý den, pane docente,<br />
ve věku 12 let jsem pro úrazovou hnisavou periodontitidu jinak téměř nedotčeného zubu podstoupil pulpektomii a endodontické ošetření zubu (jednička nahoře), zub se tehdy neodvážili zaplnit. Třicet let jsem byl bez obtíží, zub ovšem tmavl a naznačeně vybočoval z oblouku horní čelisti. Před dvěma lety lékařka sanovala chronický granulom na ne zcela dorostlém apexu tohoto zubu, odstranila zbytky formaldehydu a zub po téměř po dvou letech a známkách hojení kosti zaplnila. Skořepina zubu se však před zaplněním zlomila na hranici korunky a kořene, kořenová dutina byla vyztužena a zub zaplněn. Po několika týdnech se však ukázalo, že praskl zřejmě i kořen zubu, neboť v dásni asi 7 mm nad korunkou se vytvořila secernující píštěl, která se několik měsíců intermitentně otevírá, dotekem lze cítit v této oblasti na spodině rezistenci odpovídající zřejmě hrotu tyčky výztuhy zubu? Zub nebolí, otoky nejsou, jen mírný diskomfort v oblasti. <br />
<br />
Stav bude asi třeba řešit extrakcí jedničky? Jak moc je extrakce naléhavá? Za jakou dobu od extrakce bude možno zavést implantát? A kdy korunku? Kterého výrobce implantátů byste zvolil?<br />
<br />
Moc děkuji za konzultaci.
Odpověď: Myslím, že zub by se měl v dohledné době vytáhnout, jinak zničí okolní kost. Načasování implantace je možné podle konkrétního obrazu, to bez vyšetření nelze stanovit. Provizorní korunku je možno nasadit ihned po implantaci.
My používáme již jen výrobky firmy Lasak (implantát BioniQ). Od všech renomovaných zahraničních výrobků jsme ustoupili (jsou dražší, nikoli lepší) a použít "nerenomované" bychom si netroufli.
Datum: 25.6.2016
Jméno: marcela D.
Dotaz: Dobrý den,prosím o radu chybí mi 4,5 vlevo a 5 vpravo nahoře tubní lékárna mi chce brousit zdravé zuby a na ně zavěsit můstky.o zdravé zuby se bojím logicky si myslím že se poškodí .je lepší implantoval?postupně - jaká je cena např.na tu 4.?velice děkuji
Odpověď: Je lépe implantovat. Implantát s korunkou stojí 20 000 Kč, pokud je třeba přidat kost sinus liftem, tak je to dalších cca 8 000 Kč.
Datum: 24.6.2016
Jméno: Vlaďka
Dotaz: Pěkný den,ráda bych se zeptala :mám vypadlou korunku na horní 4 .Kořen je údajně špatný a má být vytržen.Je lépe vytrhnout kořen a po zhojení se objednat na implantát .Nebo přijet na konzultaci s kořenem ?/kořen nebolí/<br />
Doporučujete implantát na 4 horní nebo spíše můstek ?/okolní zuby jsou v pořádku/.Uvažuji do budoucna jestli je lépe s implantáty počkat co nejdéle./je mi 48let. Mockrát děkuji za odpověď Vlaďka
Odpověď: Horní čtyřku je lépe implantovat až po pěti měsících od vytažení zubu. Takže si nechte kořen vytáhnout, objednejte se k nám na vstupní vyšetření (495 533 446) a po 5 měsících zaimplantujeme. S implantáty nečekejte, protože kost atrofuje a později se kvalita implantace snižuje nebo nejde implantovat vůbec.
Datum: 23.6.2016
Jméno: Alena K.
Dotaz: Děkuji za velmi rychlou odpověď. Ještě prosím, je rozdíl v procentech úspěšnosti inplantátu a čepelky? Alena
Odpověď: To je stejné. Čepelka je také implantát.
Datum: 22.6.2016
Jméno: Alena K.
Dotaz: Dobrý den, mám čerstvě vytržené dolní stoličky a ráda bych využila k náhradě inplantáty. Na jedné straně 5 a na druhé 5 a 6 je možné pro tyto dvě korunky použít jeden inplantát? Prosím o cenovou kalkulaci pro tyto tři zuby a jestli je možné na u vás zhotovené implantáty dodělat korunky v místě bydliště. Předem děkuji za odpověď Alena
Odpověď: Je to trochu složitější. Pokud bychom zvolili šroubové implantáty, každý stojí s korunkou 20 000 Kč a pod každou korunkou musí být implantát. Pokud bychom použili čepelkový implantát, náhrada dvou zubů by byla s použitím pouze jednoho implantátu a ten by i s můstkem stál 20-22 tis. Kč (tedy cena zhruba poloviční).
Datum: 21.6.2016
Jméno: Eva
Dotaz: Dobrý den pane docente mám dotaz:Mám čtvrtý den po nasazení korunky na implantát.Dáseň kolem implantátu je ale od té doby citlivá a mírně bolestivá když zajedu zubní nití až pod korunku.Je to normální nebo mám kontaktovat lékaře? Děkuji předem Eva
Odpověď: Bylo by lépe zavolat lékaři, protože dáseň se může nevratně poškodit a to může způsobit estetický problém. Pokud je však korunka definitivně nacementovaná, zasáhnout se nijak nedá.
Datum: 20.6.2016
Jméno: Pavel
Dotaz: Vážený pane doktore,<br />
mám na horním patře můstek od 5-ky zleva až po 4-ku zprava, tento je upevněný na zbroušených 5-ti zubech, dle vyjádření stomatologa je jeden zbroušený zub poškozen k vytržení a druhý k přeléčení a tudíž půjde zachovat pouze oblouk od 5-ky zleva po 2-ku zprava a dále mi stomatolog navrhuje protézu se zásuvným systémem, protože na implantáty nemám od 4-řek dále dostatek kosti. Jednoznačeně preferuji co nejkvalitnější náhradu, na financích mi tolik nezáleží. Je navrhovaná varianta nejkomfortnější či existuje ještě nějaká komfortnější varianta? Předem děkuji za Váš čas a odpověď
Odpověď: Pravděpodobně můžete mít zuby fixní, nikoli snímatelnou protézu. Jen je třeba vytvořit kost sinus liftem. Je to pro nás běžný zákrok. Pokud chcete, můžete se objednat na 495 833 446.
Datum: 18.6.2016
Jméno: Marie
Dotaz: Dobrý večer, ráda bych se zeptala, o kolik Kč se prodraží zavedení implantátu, pokud je potřeba provést doplnění dásně v horní čelisti.<br /><br />
Děkuji za Vaši ochotu.
Odpověď: Co si představujete pod pojmem doplnění dásně? Nic takového totiž neexistuje. Pokud máte na mysli výkon sinus lift (tj. tvorbu kosti v čelistní dutině) tak jde asi o 8-10 tisíc Kč.
Datum: 18.6.2016
Jméno: Helena Halamkova
Dotaz: Vazeny pane docente,<br />
v polovine minuleho roku mi byl u vas zhotoven implantat BioniQ v dolni celisti s tim, ze je tam sice malo kosti, ale ze se nova kost muze vytvorit.<br />
Od te doby mam stale provizorni pilir a korunku.<br />
21.4.2016 jsem byla u vas na rentgenu.<br />
Kdo prosim posoudi, zda-li se tam jiz vytvorila nova kost a ja budu mit moznost si nechat zhotovit definitivni pilir a korunku?<br />
Moc dekuji za odpoved
Odpověď: To je nedorozumění. Nová kost se vytvořit nemůže. Jde jen o to, zda stávající kost nejeví na rtg snímku známky přetížení. To je právě předmětem oné kontroly. Prosím zavolejte mi a já se na snímek podívám.
Datum: 15.6.2016
Jméno: Tomáš Oujeský
Dotaz: Dobrý den mám. .spíš uvažuji o celkové výměně horních i dolních zubů. Na rovinu na zuby jsem lempl jsou v dezolatnim stavu ,horní mám 2-1-1-2-3 umělé byly nasazené na dva ale ty už mi uhnily cca před 10 lety.zbytek je ve špatném stavu. Spodní až na 3-2-1-1-2-3 jsou také ve špatném stavu..vím že až po vstupní prohlídce ale rád bych věděl aspoň přibližnou cenu dekuji
Odpověď: 235-335 000 Kč.
Datum: 14.6.2016
Jméno: Behina Jiří
Dotaz: Dobrý de mam ulomenou korunku a má paní zubařka doporučila implantát jedná se o pětku vlevo nahoře .<br />
Dotaz <br />
prosím o stručný časový postup náhrady (jsem z Mostu), finanční stránku a zda je lepší pro Vás nechat kořen a nebo odstranit u své zubařka a po zhojení k Vám .<br />
Děkuji a přeji hezký den s pozdravem Behina Jiří tel. 725 700 058 behina@seznam.cz
Odpověď: Je to dosti složité, protože není jasné, zda bude třeba augmentovat kost na spodině čelistní dutiny (sinus lift). Zavolejte prosím na 495 833 446 a vše Vám vysvětlíme telefonicky. Každopádně je třeba nejprve kořen odstranit, implantovat můžeme za 5 měsíců.
<<< PŘEDCHOZÍ | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | DALŠÍ >>>

Ordinační doba

Pondělí

7³° - 16°°

Úterý

7³° - 15°°

Středa

7³° - 13°°

Čtvrtek

7³° - 15°°

Pátek 

7³° - 14°°

Jsme členy

 

Implantologický klub

České republiky

 

European Association

for Osseointegration

 

Česká stomatologická komora

 

Kontakt

doc. MUDr.

Antonín Šimůnek, CSc.

Centrum dentální implantologie
Stomatologická klinika
Fakultní nemocnice

Sokolská 581
500 05 Hradec Králové

tel.: 495 833 446

fax.: 495 832 024

email: simunek@email.cz

 

vyrobilo studio DAMI 2007 ©